вторник, 1 сентября 2015 г.

Перше вересня  в Лемешівській школі

Сьогодні, 1 вересня, у День знань розпочався новий навчальний рік для  115 учнів Лемешівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., в тому числі і перший день у школі для 7-ми першокласників. На урочисту  лінійку, як завжди, прийшли не лише учні, а й їхні батьки. І хвилюються вони не менше.
Лінійка розпочалася із виконання державного гімну та підняття державного прапора . Старші учні співали, малеча ж схвильовано клала руку на серце.
Далі кращі учні школи поклали квіти до пам’ятника воїнам – визволителям. 
Тарадиційно дали слово і першачкам.Директор школи Лідія Микитівна Пойда подякувала Лемешівській сільській раді, її депутатам, спонсорам  та батькам школярів за допомогу у  встановленні 36-ти енергозберігаючих вікон. 
Голова Лемешівської сільської ради  Желіба Л.Ю. привітала  усіх присутніх зі святом Першого вересня.
Настоятель Свято-Покровської  церкви с. Лемешівки протоієрей Георгій Бойко привітав  учнів і вчителів, побажавши їм плідної праці,  запросивши  вчителів, учнів,  батьків на спільну молитву в храмі: молебень на початок навчального року і молебень за мир в Україні. 
Учні, вчителі, батьки під куполом храму уклінно молились за мир.  Дитяча молитва підносилась до Бога: «Позбав, Господи, Державу нашу від голоду, мору, землетрусу, потопу, вогню, меча, нашестя іноплеменних і розбрату. Родини в мирі і любові збережи, дітей виховай, молодь навчи, старість підтримай,  вбогих захисти, недужних зціли …»
Прикладаючись до ікон учні і вчителі отримали благословіння на початок навчального року, ікони Пресвятої Богородиці « Дарування розуму» , а також кожен отримав солодкий подарунок - морозиво.

Комментариев нет:

Отправить комментарий