среда, 18 ноября 2015 г.

5 суперздібностей  сучасного вчителя

Куди там голлівудським суперменам, Залізним людям і жінкам кішкам ?! Сучасний учитель - це супергерой, майстер на всі руки, який поєднує в собі здатність до перевтілення, блискавичну реакцію на усі зміни та нововведення, сталеві нерви і невгасне бажання творити для людей. Список умінь можна продовжувати нескінченно. При цьому працює він практично безкоштовно. Ось вам 5 доказів того, що вчитель крутіший  ніж всі вигадані екранні персонажі.


Отже, сучасний у\вчитель:

Трохи розуміє в архітектурі
Так, вам не здалося, кожен вчитель - тлумачний архітектор! А все тому, що успіх будь-якого педагога залежить в першу чергу від здатності побудувати "міст" між собою і своїми учнями. Відкрите спілкування з дітьми, як з групою особливих і неповторних особистостей, є ключем до створення здорової дружньої атмосфери і успішного навчання усередині класу.

Крутіший Джеймса Бонда
Сучасні учні настільки перевантажені інформацією, що домогтися повного залучення  в процес навчання часом надзвичайно складно. Як би там не було, щодня кожен вчитель приміряє на себе роль універсального агента, що бореться проти зниження  концентрації уваги. Головна зброя - особистісно-орієнтований підхід, креативні методики навчання, навчальні ігри та мультимедійні ресурси.

Неперевершений кухар
Учитель завжди знає коли треба  приправити своє  педагогічне блюдо дрібкою відповідно ситуації гумору або доречним відступом. Кому потрібні мляві і безініціативні  учні? Та нікому! Саме тому сучасний педагог вміє вчасно реагувати на ситуацію: де потрібно перешкодити, додати меду або ж червоного пекучого перцю, посолити або виждати 5 хвилин до повної готовності. Але найважливіше в його кулінарному шедеврі - підтримання оптимальної температури класу, щоб кожен учень міг швидше включитися в роботу і відчувати себе впевненіше!

Має непробивний щит
Кожен сучасний супер-педагог - це блискучий полководець, офіцер або командир батальйону, що знає різні тактики захисту при нападі ворога. Тому при атаці дорогоцінних нервових клітин вчителя, в хід йде його універсальна зброя - непробивний щит ігнорування дитячих пустощів і досвід ведення бою з найменшими втратами ресурсів.

Талановитий політик
Учитель - це мудрий і розсудливий правитель. Цар Соломон сучасності, англійська королева і Наполеон в одній особі. Він проводить опитування та голосування, промацує ґрунт на предмет того, які теми або завдання цікавлять його підопічних, дає те, чого їм не вистачає і блискуче вирішує конфлікти. Час від часу, він віддає кермо влади в руки "народу", підкоряючись його бажанням, а іноді виступає на трибуні з навчальними гаслами. Відрізняється від всіх світових правителів тим, що ніколи не користується своїм становищем у корисливих цілях. А все тому, що твердо знає, що учні здатні досягти небувалих висот, якщо відчувають, що їм довіряють, що вони - частина згуртованої і сильної команди, де враховуються бажання і панує демократія.

Але найголовніше, вчитель - це людина з витонченою  і вразливою душею, великим серцем, і неосяжним почуттям любові і співчуття.
Джерело: http://mega-talant.com/blog/5-supersposobnostey-sovremennogo-uchitelya

Комментариев нет:

Отправить комментарий