воскресенье, 27 марта 2016 г.

Львівські весняні канікули: день 1 - Собор святого Юра, Високий Замок, інтерактивний музей фармації "Таємна аптека"

Перший день у Львові. Ми в очікуванні чогось незвичайного. Ось до нас в автобус підсідає екскурсовод пані Антоніна ... і починається оглядова екскурсія містом. Їдемо Вірменською вулицею. Одна з найстаріших громад Львова – вірменська – віками створювала у місті осередок свого національного життя з унікальною архітектурою і неповторним духом.
Домініканський собор велична архітектурна пам'ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням.
Бернардинський монастир пам’ятка ренесансу, маньєризму і бароко 1600-1630 років – цілісний середньовічний монастирський комплекс з фортифікаційними укріпленнями.
Львівський Оперний театр – архітектурна перлина Львова у стилі неоренесансу (1901 рік), один з найгарніших театрів Європи.
Площа Ринок – центр політичного, громадського, культурного і торгового життя міста протягом 500 років, серце Львова, історичний початок європеїзації України. Ми не встигаємо запам'ятовувати. Почули  так багато цікавої інформації.
Перша наша зупинка - памятник митрополиту Андрію Шептицькому і Собор святого Юра.





Ми в «Таємній аптеці». Це  перший у Львові інтерактивний музей фармації. Він знаходиться у «таємному» підвалі однієї з найдавніших аптек Львова - аптеки «Під Угорською короною».
Ще у 1772 році тут заснували аптеку «Під Угорською короною». Минулого року приміщення реставрували і воно увійшло до однієї із українських фармакологічних мереж. А головною особливістю аптеки «Під угорською короною» є те, що під час ремонтних робіт було вирішено використати її підвальні приміщення для створення справжнього інтерактивного музею фармації. Так і виникла «Таємна аптека» — ще одна родзинка сучасної львівської музейної справи.




У музеї дітей також закликають під новим ракурсом глянути на професію фармацевтів, адже їхня діяльність високо цінувалася у суспільстві ще багато років тому.
Парк Високий Замок – старий тінистий парк на горі, що височить над містом з руїнами старовинного замку і оглядовим майданчиком з краєвидами, від яких захоплює дух. Дійсно дух захоплює від краєвидів Львова....
З великим трудом підкорили найвищу точку Львова 410 м.

Це ми біля пам'ятника українського художника..., а якого забула. Пані Антоніна, наш екскурсовод, попереджала, що українці його не знають.  Існує така легенда, хто потримається за його палець, або ніс, збудуться бажання.  До пальця ми з Тамілою Михайлівною не дотягнулися, а от ніс..... підкорили!)))))


Надивилися, наслухалися, натомилися і ..... зголодніли))))) Обідаємо в "Пузатій хаті".
СМАЧНО!!!!!


2 комментария:

  1. Скільки незабутніх і приємних вражень залишила ця екскурсія!

    ОтветитьУдалить
  2. Так, Любов Іванівно! Ми вже п'ятий день вдома, а до цих пір знаходимося під враженням від поїздки. Все було чудово. От тільки погода на другий день трішки підвела)))))

    ОтветитьУдалить