воскресенье, 26 ноября 2017 г.

Сам собі метеоролог. Як зробити опадомір? 

Період отакої непевної погоди, коли осінь і зима борються, хто головуватиме – ідеальний для метеорологічних спостережень. Максимальне різноманіття погодних умов: дощ, сонце, сніг, туман 
Для вимірювання добової кількості опадів робимо опадомір. Для його виготовлення підійде будь-яка посудина. Оптимально, щоб в місці розташування опадоміра не було перешкод і при будь-якому напрямку вітру в посудину потрапляла вода. 

На Гринвіцькій метеостанції кількість опадів моніторять двічі на добу. В домашніх умовах можна і раз на добу, важливо, щоб в один і той же час. Кількість опадів просто треба поміряти мірною посудиною. З дощовою водою все просто, сніг треба розтопити.
Метеорологи вимірюють рівень води (в міліметрах), що випала на квадратний метр земної поверхні. Дітям буде легше, якщо записувати виміри в мілілітрах і не на метр, а на площу вашої посудини. Таких даних достатньо, щоб порівнювати кількість води, що випала за останні дні.
Найцікавіше – порівнювати погоду сьогодні і в цей самий день рік чи кілька років тому. Але для цього необхідне терпіння на ведення тривалого календаря погоди.

Комментариев нет:

Отправить комментарий