суббота, 8 июля 2017 г.

Перший день в Угорщині: мої враження

Моя подорож  до Угорщини розпочалася 27 червня, поїзд Київ-Чоп. 28 червня 10.00 ми в Чопі ( ми – це українська делегація в складі 12 осіб  на Європейський фестиваль «Science on Stage»). Успішно проходимо паспортний та митний контроль на український митниці. Купуємо квитки на електропоїзд Чоп – Захонь. В електропоїзді проходимо паспортний і митний контроль (угорська митниця). За 20 хвилин ми з Захоні - місто на північному сході Угорщини. Населення: 4675 осіб.
У місті розташований пункт автомобільного та залізничного контролю на кордоні з Україною Захонь-Чоп (Дружба) та Чоп (Тиса).


 Залізнична станція в Захоні

 Чекаємо на електропоїзд до Дебрецена.



Ми в швидкісному електропоїзді Захонь-Дебрецен. Вражає чистота в електропоїзді і .... жодного "зайця"!)))) Кондуктор ( можливо це і не кондуктор,  а щось інше) квиточки перевіряє регулярно. Ми втомлені... На вулиці жарко, але в вагоні працюють кондиціонери.  


13.00-ми в Дебрецені. Реєструємося і поселяємося в гуртожитку Дебреценського університету. Він перед вами!)))  

А це кімнати......  Є де навчатися і відпочити!)))) Все продумано до дрібниць! Везе студентам!))))



Відпочили. Сьогодні у нас вільний день. Йдемо знайомитися з містом. Вражає архітектура!
Дебрецен розташований в історичному регіоні Великий Альфельд (який є частиною Середньодунайської рівнини) за 220 кілометрів на схід від Будапешта, за 50 кілометрів на південь від Ньїредьхази. За 30 кілометрів на схід проходить румунський кордон. Дебрецен зв'язаний кількома автошляхами з Будапештом , Мішкольці, румунським містом Орадя. Магістраль Е573 йде з Дебрецена через Ньіредьхазу в український Чоп і далі на Ужгород.







Це - головний корпус Університету Дебрецена.


Університет Дебрецену — один з найвідоміших навчальних закладів Угорщини. Він був заснований у 1538 році, як Кальвіністський коледж. Протягом наступних століть, цей заклад, був одним з ключових вищих навчальних установ країни. У 1912 році він був трансформований у Королівський університет.

У 2000 році в його склад були включений Сільськогосподарський Університет, Медичний Університет і Університет імені Л. Кошута. Утворений об'єднаний Університет Дебрецену складається з 11 факультетів і 2 коледжів. Тут навчаються понад 20 000 студентів.
Будівля головного корпусу університету, отримала визнання, як видатний витвір архітектури. 


 

Знайомство з Дебреценом пройшло успішно. Всі задоволені.

Комментариев нет:

Отправить комментарий