четверг, 27 августа 2015 г.

Мертве море в Україні – не фантастика, а реальність 

      День пектися на сонці  на узбережжі моря – це не для нас. Свій відпочинок ми поєднуємо  з екскурсіями,  відвідуємо чарівні куточками  України.  Добре, що існує така штука як Інтернет…  Скориставшись його послугами, запланували поїздку до Лемурійського озера.
     На Херсонщині біля села Григорівка, в одній із бухт затоки Сиваш, є унікальне рожеве озеро з ропою, яка надзвичайно корисна. У ній 35% солі, під ногами відчуваються її кристали. Хоча дістатися дна важко – через щільність вода одразу виштовхує нагору. Тож, відпочивальники і місцеві залюбки лежать на поверхні. Це не лише неймовірне задоволення, а ще й неабияка користь. Рожеве озеро науковці вважають залишками прадавнього Лемурійського моря. А медики запевняють - вода тут не мертва, а навпаки – цілюща.  Ропа тут насичена мінералами, солями хлористого магнію та калію, йодистого натрію, бромистого магнію і кислотами. А ще в озері живуть бактерії, які виробляють цінні для людського організму каратиноїди. Це провітамін А,  вітамін молодості, який  нормалізує зір, покращує  структуру шкіри. 
Після солоних ванн корисно прийняти ще й грязьові. Зробити це можна всього за 50 метрів звідси – у Сиваші. Унікальні за своїми властивостями лікувальні грязі сертифіковані і допущені для використання в якості лікувального та косметичного засобу.
Виникло  озеро за таких обставин. У 1969 році бомбардувальник з повним боєкомплектом врізався в землю на краю узбережжя Сиваша в чотирьох кілометрах від села Григорівка. У результаті жахливого вибуху утворилася вирва діаметром близько сорока метрів. З часом вона перетворилася на унікальний за своїми лікувальними властивостями екологічний курорт, названий Лемурійським озером.
      Безмежні степи, солоні озера, тепле море, насичене пахощами степових трав повітря — усе це скарби Таврійського краю. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий